Lieve lezers,


Passie

Mijn passie is het bespelen van mondharmonica’s, ik begon al heel jong te spelen. Mijn ouders hadden een boerderij. Ik was op een dag bij mijn moeders waslijn die in het weiland stond, daar vond ik een mondharmonica in een doosje. Ik vond het een bijzonder mooi instrument en ik oefende er veel op en na een korte tijd begon ik er al liedjes op te spelen.

Familie

Ik kom uit een muzikale familie, want mijn broers en zusters zongen in een koor. Noten lezen kan ik niet maar ik kan goed op gehoor en gevoel spelen. Toen in die tijd begon ik ook orgel, piano, trombone, waldhoorn en een accordeon te bespelen. Toen in die tijd was ik een jaar of 10. Toch bleef ik de mondharmonica het liefst bespelen, ook om het feit dat deze makkelijk mee te nemen was. Op een gegeven moment ben ik verschillende typen mondharmonica’s gaan verzamelen en bespelen. Deze heb ik in allerlei toonsoorten aangekocht.

Mondharmonica

Ik heb verschillende merken mondharmonica’s waarvan Hohner de bekendste is. In de loop van de laatste 40 jaar heb ik een hele collectie van deze instrumenten opgebouwd. Zo ook de jaren verstreken begon ik ook steeds beter te spelen. Ik speel volksmuziek en geestelijke liederen en eigen improvisaties, ik speel regelmatig in kerken, restaurants, winkels, hotels en geef concerten thuis en ook speel ik in zorginstellingen.

Door het spelen heb ik veel leuke dingen meegemaakt waaronder:

Zo was ik op fietsvakantie in Zwitserland en zat op een bankje bij de grote Aletscagletsjers te spelen, ik was al een poosje aan het spelen en ik stopte op gegeven moment en daar begonnen opeens mensen te applaudisseren en ik keek achterom en daar stonden wel 15 mensen die hadden meegeluisterd. Ze vertelden mij, wat jij uit dat instrument haalt, het lijkt wel een orkest.


Dit was een leuk moment en zo heb ik meerdere van dit soort momenten gehad. Vroeger was ik terughoudend en bescheiden om te spelen. Durfde echt niet te spelen voor mensen. Mede doordat de mondharmonica een ondergewaardeerd instrument was. Gelukkig neemt de populariteit van dit instrument toe. Ook gelukkig ben ik vrijer geworden en durf ik nu te spelen voor mensen en dat geeft mij zoveel vreugde om mensen blij te zien worden als ik voor hen mag spelen.

Webdesign cw-design.nl © 2015 Alle rechten voorbehouden.